Vážení zákazníci, v sobotu 8.5. jsme tu pro Vás. Tímto Vás chceme informovat, že v uvedený den nedodáváme čerstvé pečivo.

Hovězí guláš

(4 porce)                                                                                                

Ingredience:

Postup:

Omyté hovězí maso, nejlépe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme.
Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme hovězí maso a po všech stranách ho osmahneme.

Přisypeme mletou sladkou papriku a ostatní koření(majoránka,česnek,pepř,sůl,kmín). Lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika). Hovězí maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz