Mexické pikantní kuře

Ingredince:

  • 2 kuřecí stehna
  • 80 g anglické slaniny
  • 1 plechovka fazolí v chilli omáčce
  • 1/4 žluté papriky + 1/4 červené papriky
  • 4 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 3 lžíce sladkého kečupu
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 nadrobno nakrájené cibule
  • 1 lžička najemno nasekaného zázvoru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • drůbeží vývar (může být i bujón)
  • mleté chilli dle chuti
  • mletý černý pepř dle chuti
  • sůl dle chuti
  • hladká mouka + voda na zahuštění

 

Postup:

Kuřecí maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olivový olej, nakrájenou cibuli a restujeme jí. Dále přidáme česnek a zázvor. Na základ dáme kuřecí maso a necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme sladkou mletou papriku. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme sladký i ostrý kečup a necháme dusit.

Měkké kuřecí  maso vyndáme, vykostíme. Do omáčky dáme slité fazole, nakrájenou žlutou a červenou papriku, zahustíme hladkou moukou smíchanou s vodou, vrátíme obrané kuřecí maso a necháme provařit.

Podle potřeby přidáme sůl,pepř a chilli.

Podáváme s rýží.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz