Tvarohové vdolky se zakysanou smetanou a džemem

Ingredience na těsto:

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička kypřící prášek
  • 250g tučný tvaroh
  • 300g polohrubá mouka
  • slunečnicový olej na smažení

 

Na ozdobení:

  • zakysaná smetana
  • džem

 

Postup:

Polohrubou mouku smícháme s kypřícím práškem, tučným tvarohem, vejci a cukrem.

Z těsta vyválíme plát asi 1 cm vysoký a vykrájíme z něj stejná kolečka o průměru asi 4 cm.

Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje do růžova. Necháme je okapat na papírové utěrce.

Vdolečky podáváme teplé. Zdobíme zakysanou smetanou a džemem a podle chuti můžeme posypat moučkovým cukrem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz